• Hrvatski
  • English

Priče

07. ožu. 2016.

Pony bicikli

Veliki-medo-Bernard-08-lowresRemember? Sjećate li se svog Pony bicikla? Kao da ste ga maločas vozili! Kao da je bilo jučer, bio je potpuno nov, vaš prvi vlastiti pravi bicikl! Bio je to vaš najdraži prijatelj odgovoran za toliko modrica i ožiljaka na koljenima i laktovima, ali i za toliko užitka u novootkrivenoj mogućnosti brzog samostalnog kretanja, u osjećaju slobode. Pony bicikli obilježili su niz generacija u Hrvatskoj i na prostoru nekadašnje Jugoslavije, oni su još uvijek živi simbol prošlosti i djetinjstva za mnoge od nas!

 
 
 
 

O Bernardu

Veliki-medo-Bernard-07-lowresVeliki medo Bernard čuvar je Muzeja djetinjstva. Bernard je pronađen kako hrče u našem muzeju tijekom zime, uživao je u svom zimskom snu, ali kada smo ga slučajno probudili, odbio je otići rekavši da mu se kod nas previše sviđa. I tako je Veliki medo Bernard postao čuvar u muzeju. On je najveća životinja u muzeju i zato je na sebe preuzeo odgovornost da štiti sve ostale stanovnike muzeja.
Bernarda se može vidjeti svaki dan u muzeju kako se igra, zabavlja, spava i čuva ostale stanovnike muzeja. Bernard voli posjetitelje – čim ih nanjuši njegove medvjeđe oči postanu veće, a srce zakuca brže. Bernard je vrlo društven medo, on voli društvo i poziva sve da dođu u posjetu našem Muzeju djetinjstva PEEK&POKE.

 

Veliki medo Bernard

Veliki-medo-Bernard-01-lowresPrilično je tiho u posljednjih nekoliko mjeseci u Muzeju djetinjstva. Vrlo tiho. Osim vrlo glasnog hrkanja o kojem govore posjetitelji muzeja proteklih mjeseci. Znali smo da moramo istražiti tko bi mogao biti taj izvor hrkanja u muzeju. Uzeli smo našu najbolju ekspedicijsku opremu, zapakirali ručak i otišli u muzej. Nije nam dugo trebalo da u našoj maloj ekspediciji pronađemo izvor hrkanja – to je bio Bernard!
Veliki medo Bernard duboko je spavao u našem Muzeju djetinjstva, baš kao što to čine svi medvjedi zimi. Pažljivo smo koračali kroz muzej, nastojeći ne probuditi Bernarda, no, naša gracioznost nije bila na potrebnoj razini; probudili smo ga.
Bernard je nakon buđenja bio posve zbunjen – nije planirao buđenje sve do sredine ožujka. “Dajte mi nešto! Sada se moram nečim zabaviti!”, uskliknuo je. “Imate li kakvih knjiga za čitanje?”, upitao je. Ubrzo smo shvatili da ih nemamo i brzo smo došli do zaključka da je najbolje da napišemo vlastitu knjigu! Knjigu koja predstavlja djetinjstvo svakog od nas.

Pratite nas, nastavak uskoro slijedi!